KÉRJE INGYENES FELMÉRÉSÜNKET!
Tel: 06-70-947-1761
mail: info(kukac)kbbablak.hu

Műanyag ablakcsere

Ablakcsere műanyag nyílászárókra

Műanyag ablak gyártásTechnológia:

Kérem tekintse meg bemutatkozó kisfilmünket: Nyílászáróink korszerű német technológiával, minőségi alapanyagokból készülnek, annak érdekében hogy a legszigorúbb követelményeknek is megfeleljenek.


Profilok darabolása: A profilok darabolása egy CNC vezérelt, német technológián alapuló folyamat, amelynek során a 6,5 méteres szálban érkező tok- és szárnyprofilok méretre vágása történik. A módszer rendkívül hatékony, az automatizált működésnek köszönhetően pedig képes megnövelni a termelékenységet úgy, hogy a precizitás – ezáltal a nagyfokú méret és vágási szög pontossága – folyamatosan elsődleges szempontként jelenik meg.

Profilmegmunkálás: A profilmegmunkálás során az előző munkafolyamatban méretre vágott anyag kerül megmunkálásra és így kimarják többek között a kilincsfuratokat, valamint a dekompressziós-, és párakivezető nyílásokat. A rendkívül pontos, szintén német technológián alapuló, CNC vezérelt folyamat során kerülnek rögzítésre a merevítő vasak, a bejárati ajtók esetében pedig a teljes megmunkálás is ekkor zajlik.


Hegesztés: A méretre vágott és megmunkált profildarabokat a hegesztés során a sarkoknál összeolvasztják így a négy darabból összeáll a tok, illetve a szárnykeret. A német technológia okán a precizitás itt is prioritást élvez, így a sarokillesztések rendkívül pontosak, a megengedett tolerancia maximum fél milliméter.


Varrattisztítás: A varrattisztítás során a sarkok összeolvasztásánál keletkezett és megszilárdult olvadék kerül eltávolításra, ami CNC vezérlés mellett zajlik, a varratok rendkívül pontos és esztétikus eltüntetésével.


Sarok és ollócsapágy előfúrása: Ebben a munkafolyamatban a sarok- és ollócsapágy előfúrása történik, amelynek köszönhetően az ablaktok előkészítésre kerül a pántok felhelyezésére.


Szárnyvasalás: Az ablakszárnyakat ebben a szakaszban a záródáshoz szükséges vasalat elemekkel látják el.


Tokvasalás: Tokvasalás során magát az ablaktokot is felszerelik a szükséges vasalat elemekkel.


Üvegszorító lécek darabolása: Az üvegszorító lécek darabolása CNC vezérelt technológián alapszik, amelynek során az üvegek rögzítéséhez szükséges – alapesetben hat méteres szálban érkező – lécek kerülnek méretre vágásra. A munkafolyamatnak ezen a részén fontosak a pontos vágási szögek, illetve a pontos léchosszúság is.


Üvegezés: Az üvegezés során az üveg keretbe illesztése mellett behelyezésre kerülnek a korábban méretre vágott üvegszorító lécek.